Gehoorbescherming

Als je vaak naar concerten gaat, in een band speelt en veel repeteert, zul je merken dat je soms na het spelen een piepje hoort. Meestal gaat dit na één dag weg, maar als je te vaak je oren belast, gaat er op een gegeven moment permanente gehoorschade ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om gehoorbescherming te gebruiken. Afhankelijk van waar je ze voor gebruikt, zijn er meerdere opties.

Welke gehoorbescherming past bij mij?

Welk type gehoorbescherming het beste bij jou past, bepaal je in een paar stappen. Je hebt de keuze uit oordopjes in je oor of een koptelefoon over je oor.

Wil je niet dat je gehoorbescherming zichtbaar is, of ga je veel bewegen (zoals bij een concert)? Kies dan voor in-ear gehoorbescherming. 

Liever geen gehoorbescherming in je oor of wil je minder geluid van je omgeving? Kies dan voor een koptelefoon.

Gehoorbescherming van Alpine

Party Plugs

Als je vaak naar concerten gaat, in een band speelt en veel repeteert of zelfs als je thuis oefent op een akoestisch drumstel, zul je merken dat je soms na het spelen een piepje in je oren krijgt. Meestal gaat dit na één dag weg, maar als je te vaak je oren belast, gaat er op een gegeven moment permanente gehoorschade ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om gehoorbescherming te gebruiken. Afhankelijk van waar je ze voor gebruikt, zijn er meerdere opties.

MusicSafe Pro

Voor mensen die veel in omgevingen met harde muziek zijn, is de MusicSafe Pro een betere optie. Deze oordoppen hebben drie speciale verwisselbare filters, waarbij je kunt kiezen tussen 16 dB, 19 dB of 22 dB. Je kunt dus per situatie kiezen hoeveel demping je nodig hebt. De MusicSafe Pro oordopjes zijn in tegenstelling tot de Party plugs echt gericht op muzikanten en zijn daarom de beste optie voor serieuze muzikanten.
Deze oordopjes komen ook met een handige case die aan je sleutelbos kan en een touwtje waarmee je ze om je nek kan hangen zodat je ze minder snel kwijt raakt.

Defender

Voor mensen die liever een koptelefoon dragen dan oortjes heb je de Alpine Defender.
Deze koptelefoon is gemaakt van hoogwaardige materialen, die lekker licht zijn en om de meeste hoofden past dankzij de verschuifbare hoofdband, draaibare oorschelpen en kussens met universele pasvorm. Door zijn unieke design biedt de Defender tot 26 dB vermindering. Voor muzikanten die vaak in aanraking komen met hard geluid is de Defender dus een goede optie.

Muffy

Voor de wat jongere muziekliefhebbers en muzikanten is er de Alpine Muffy. Deze koptelefoon is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 5 en 16 jaar. Hij is een stuk kleiner en beschermt de extra gevoelige oren van kinderen tegen schadelijke geluiden.
Deze koptelefoon biedt genoeg bescherming bij concerten, akoestische drums, harde versterkers en alle andere luide omgevingen zoals feesten en optochten. De Muffy is ook ideaal voor in de klas!
Daarnaast komt de muffy ook met een handige reistas waarmee je hem makkelijk en veilig overal mee naartoe kan nemen.

Conclusie

Er is veel keuze als het aankomt op gehoorbescherming. Het is daarom belangrijk om te weten wat het beste bij jou past. 

Kies de gehoorbescherming uit die voor jou het meest comfortabel zit en die genoeg bescherming biedt voor de momenten dat jij hem het meeste nodig hebt.